16 September 2010

Kesah Padang Pasir

Setelah sekian lama, akhirnya aku menjejakkan kaki di bumi anbiya'..

Flight yang berjam-jam lamanya dapat ku tempuhi dengan cool sekali. Nasib baik seat sebelah aku lelaki, kalau perempuan, x tidur la aku dalam flight. Nak 'control' la katakan..peh..

Tadi aku makan ish, rupa cam roti nan..

Ish

" Eh, apa benda ni?" aku bertanya kepada senior

" Ni namanya 'ish', orang sini hari-hari makan benda ni laa."  kata abang tu

" Owh, nak test la sket" aku teringin

Ceh..xlaa sedap sangat..rasa cam roti biasa kat kedai mamak tu ja..


" Amacam, sedap? Kalau x boleh masuk perut bagus balik Malaysia laa.." ugut senior

" Eh..sedap bang, sampai menjilat jari!!" ak menyedapkan hatinya..

*****

Fakta tentang Mesir...
1. Orang Mesir bawa kereta macam cerita Fast and Furious. Fulamak, laju gila!! Nak melintas jalan pun macam mau menempah maut.

2. Hobi orang Mesir ni suka bagi hon sama orang. Orang melintas jalan, dia hon. Kereta depan lambat 5 saat, dia hon. Terlanggar kereta orang, dia hon, lepas tu, jalan. Tak payah nak gaduh-gaduh lagi, x macam orang Malaysia..kan?

3. Perempuan Mesir suka lelaki rambut lurus. Jadi dorang suka mengurat kitorang..haha..Kenapa? Lelaki Mesir kebanyakannya rambutnya macam keriting, macam Maggie..heh..jadi jangan heran laa kalau rambut kena pegang2 dalam bas.


*****

Kelmarin kawan aku beli air minuman botol. Sket lagi kena tipu Pak arab. Nasib baek aku ada tym tu..heh~(konon)


P/S : Aku dah 2 hari x makan maggie..adeh, rindu la plak..



4 comments:

Nordin said...

wah, pengalaman yg best! tapi bean, gantung la crita kwn kau hampir kena tipu tu.. crita la sket.. mnatau diri ini bakal menyusul ke mesir satu ari nti (insyaAllah).. hehehe

D:I:A said...

kami pun sikit lagi kna tipu baki duit 50 nos(gini ka eja dya)....hehe

Feez™ said...

aga..panjang cerita dia ga..
x jugak best untuk diceritakan..hehe
ee azean..nusy bha..aih, banyak jgk tu 50 nusy..

Azwan Shah said...

aga....kalu kw dsni..kurus eh haha

Related Posts with Thumbnails