15 December 2011

Tangga 1 : Done

Salam semua..


maaflah lambat update. semenjak dua menjak tangan ni rasa kebas bila menaip. iyalah, tambah-tambah lagi sekarang suhu below 10 degree C, memang 'katil' & 'lihaf' lah teman sejati.

derr, bukan ada orang baca pon~



******
i. Mabruk pada semua yang berjaya. Semua muka jadi manis masa terima anugerah MAC hari tu. Sehari sebelumnya, semua jadi busy. Pinjam 'kot' sana-sini. Mahu jadi berkeadaan terbaik semaksima mungkin. Kalah raja sehari.
apa-apa pun, biar kejayan di tangga pertama ini menjadi medium kita berdiri teguh untuk menaiki tangga kedua dan seterusnya. dan, sama-sama kita berdoa agar ada lif di hujungnya...=)


Kadang-kadang, saya malu berdiri dengan mereka-mereka ni. sudahlah hensem, kacak lagi tu. apalah kalau hendak dibandingkan dengan saya ni.
 

Segan ana dengan enta...ececeyh~

P/S : Yang paling kiri sudah berpunya. Harap maaf~

ii. Kelas D2 kelas terbaek woo. Bangga weyh.

Libau, u the man. Lap u so much..XD
 
Duit tu jangan makan sendiri arr


iii. Tiba-tiba dokter physio ada mood bagi homework. salah makan rasanya semalam. Setelah setahun di sini, buat pertama kalinya dapat assingment. Pergh..ini barulah MEDIC!!


Masa kelas physio endocrine, ada satu benda saya paling x suka. Duduk di tempat paling hujung =.='
Lecturer physio endocrine ni boleh dikatakan masih freshie dalam bidang pengajaran, jadi semasa dia mengajar, konfem, mesti HOD physio tu akan datang masuk kelas sekali memantau. Dah tu, duduk di sebelah plak tu.  Kalau dia duduk diam-diam xpa jugak, tapi masalahnya dia selalu tanya itu ini.

"Kamu faham" katanya. ya, dalam bahasa melayu

Serba salah menjawab. Kata x faham, dikata not paying attention in class. Kata faham, nampak beno nipunye, dengan bukti muka blur segala..haih, STRESS!!

Dia tu siapa lagi kalau bukan Dr Bahaa. semua orang kenal. tapi, dia ada satu character yang menarik. 
annoying...
and i like it...
cause he is unique..

iv. Sedang berkira-kira memilih tempat untuk melancong winter break nanti. Rasa-rasanya, mana tempat yang best?

Europe kah? Dalam egypt kah?

Burin sudah plan nak pergi Madrid dengan Rome. 

"Masih awal la bur" kataku

"Tet, wrong theory!!" balasnya pantas

"Huh, tell me why?" reply ku. Uiseh, bajet cakap english

"Sekaranglah masa untuk kita jalan-jalan bean. Sementara schedule belum packed ni. Nanti bila sudah tahun 4, 5..konfem sibuk dengan klinikal. Mana la sempat sudah," jawapannya, ringkas dan padat

Ada betulnya..

Hmm..duit oh duit, bilakah engkau mahu masuk akaunku~

>.<

6 comments:

Mohd Ikhwan WaoNe said...

"balik Malaysia jom!" jawapan aku. ringkas dan tuntas.

Feez™ said...

"naaaannnti...hujung semester," jawapan terbaek~
hehe

cik ina said...

best la boleh melancong. :)) nanti upload la gmbr.

Feez™ said...

insya allah cik ina..kalau ada kamera..hehe~

selama ni pinjam kamera orang =.='

Nafsah Dulajis said...

*quoted* Kadang-kadang, saya malu berdiri dengan mereka-mereka ni. sudahlah hensem, kacak lagi tu. apalah kalau hendak dibandingkan dengan saya ni.

Segan ana dengan enta...ececeyh~

eh, first time blog ni tulis benda betul. hehehe. jgn marah Bean. ^__^

P/S: g Saudi la umrah, x payah fikir 2 kali.kamu llaki lagi senang klu musim haji bleh pg haji trus.

muda sebelum tua =P

Feez™ said...

kak, saya memang selalu crita benda betul kak..saya kan jujur..mana ada lelaki puji lelaki lain hensem..kan3??


ehemm..ttg umrah tu, pasti akan terlaksana jua..insya allah..hehe~

Related Posts with Thumbnails